Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Μύκονος
Η Μύκονος, γνωστή και ως νησί των ανέμων εξαιτίας των αέρηδων που πνέουν στο νησί, είναι ίσως ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών, με φήμη που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας. Συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την έντονη νυχτερινή ζωή και τουριστική ανάπτυξη με τα αιγαιοπελαγίτικα τοπία και τις έρημες παραλίες, αποτελεί ιδανικό τόπο για κάθε γούστο.
Είναι ένα από τα νησιά των Κυκλάδων που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, και διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας, με κυβόσχημα λευκά σπίτια -παραδοσιακά ή σύγχρονα- να διαγράφονται στο φως του ήλιου. Ένας από τους πιο ρομαντικούς και ξεχωριστούς οικισμούς που κανείς πρέπει να επισκεφτεί είναι, πέρα από τη Χώρα -την πρωτεύουσα δηλαδή του νησιού, η Μικρή Βενετία. Όπως γίνεται φανερό αποτελεί μια μικρογραφία της Ιταλικής Βενετίας, με τας μικρά άσπρα σπίτια να στέκονται πάνω από το νερό.
Χαρακτηριστικοί όμως είναι και οι τέσσερις ανεμόμυλοι που στέκονται στη σειρά με τα ακίνητα φτερά τους στο άγονο τοπίο. Λίγο πιο πέρα, το τοπίο χρωματίζεται από τους κόκκινους τρούλους των εκκλησιών, όπως έρχονται σε αντίθεση με τα χρώματα του νησιού. Και στο βάθος, η γαλάζια θάλασσα περιβάλλει τη ζωή των κατοίκων, παραλίες ερημικές για αυτούς που προτιμούν ήρεμες διακοπές, ή οργανωμένες, για αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν -ή να συνεχίσουν- την νυχτερινή διασκέδαση από νωρίς.
Το νησί δεν έχει αποκτήσει τυχαία τη φήμη του πιο κοσμοπολίτικου; διάσημοι από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, μαζεύονται εκεί κάθε καλοκαίρι, μεταφέροντας την κοσμική ζωή από τις μεγάλες πόλεις στη Χώρα της Μυκόνου. Πέρα από τους επωνύμους αλλά και τους φίλους της διασκέδασης, το νησί είναι γνωστός τόπος συνάντησης ομοφυλόφιλων και μάλιστα εκεί υπάρχει ένα από τα πιο διάσημα γκέι κλαμπ της Ελλάδας.
Όσο όμως ξέφρενη ζωή κι αν προσφέρει στους επισκέπτες της, η Μύκονος δεν παύει να έχει αναρίθμητες φυσικές ομορφιές, αποτελώντας έτσι τον ιδανικό τόπο διακοπών.

Comments

Hide